Ο ρόλος του οδοντικού εμφυτεύματος

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού που τοποθετείται στη γνάθο σας για να υποστηρίξει ένα δόντι ή γέφυρα αντικατάστασης. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η καλύτερη λύση για άτομα που έχουν χάσει ένα δόντι ή δόντια λόγω περιοδοντικής νόσου, ατυχήματος ή κάποιου άλλου λόγου.

Τα οφέλη των οδοντικών εμφυτευμάτων δεν μπορούν να αγνοηθούν. Το οδοντικό εμφύτευμα είναι απλά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας. Απλώς αλλάζει όλη σου τη ζωή, και να γιατί.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μόνιμα.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα διατηρούν και προστατεύουν τα υγιή οστά σας και τα γύρω δόντια επίσης.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα μοιάζουν με φυσικά.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πιο αποτελεσματικά και άμεση λύση.

Διαδικασία οδοντικής εμφύτευσης

Σε αυτή τη διαδικασία, ο οδοντίατρός σας, ο Περιοδοντολόγος σας και εσείς συμμετέχετε τακτικά. Ο Περιοδοντολόγος και ο οδοντίατρός σας θα σας εξετάσουν σωστά για να καθορίσουν πού και πώς πρέπει να τοποθετηθεί το εμφύτευμά σας. Ο Περιοδοντολόγος σας θα δημιουργήσει ένα σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κατάστασή σας και τον τύπο του εμφυτεύματος που έχετε επιλέξει.

Αντικατάσταση ενός μόνο δοντιού: Όταν λείπει ένα μόνο δόντι, τότε ένα εμφύτευμα και μια στεφάνη μπορούν να το αντικαταστήσουν.

Αντικατάσταση πολλών δοντιών: Όταν λείπουν πολλά δόντια, οι γέφυρες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα μπορούν να τα αντικαταστήσουν.

Αντικατάσταση όλων των δοντιών σας: Όταν λείπουν όλα τα δόντια σας, μια πλήρης γέφυρα ή πλήρης οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφύτευμα μπορεί να τα αντικαταστήσει.
Αύξηση κόλπων: Η επιτυχία του εμφυτεύματος εξαρτάται από την ποσότητα και την ποιότητα του οστού όπου πρόκειται να τοποθετηθεί το εμφύτευμα.

Λόγω της ανεπαρκούς ποσότητας και ποιότητας των οστών και της εγγύτητας με τον κόλπο, η άνω οπίσθια γνάθος θεωρεί τις πιο δύσκολες περιοχές για την επιτυχή τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων. Αλλά η αύξηση των κόλπων βοηθά στη διόρθωση αυτού του προβλήματος ανυψώνοντας το δάπεδο του κόλπου και αναπτύσσοντας οστό για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.
Τροποποίηση κορυφογραμμής:

Οι παραμορφώσεις στην άνω ή κάτω γνάθο μπορεί να προκαλέσουν το πρόβλημα του ανεπαρκούς οστού στο οποίο θα τοποθετηθούν οδοντικά εμφυτεύματα. Για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα, το κόμμι ανασηκώνεται μακριά από την κορυφογραμμή για να αποκαλυφθεί το οστικό ελάττωμα και στη συνέχεια το ελάττωμα γεμίζεται με οστό ή υποκατάστατο οστού για να δημιουργηθεί η κορυφογραμμή. Η τροποποίηση της κορυφογραμμής βοηθά να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχημένα εμφυτεύματα που μπορούν να διαρκέσουν για τα επόμενα χρόνια.