Ποιος είναι ο ρόλος ενός αισθητικού οδοντιάτρου;

Εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε (όπως ο σύζυγός σας) νιώθετε ποτέ αμήχανα να χαμογελάσετε λόγω των αντιαισθητικών παθήσεων των δοντιών; Εάν ναι, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν αισθητικό οδοντίατρο.

Με τις προηγμένες γνώσεις τους στην οδοντιατρική τεχνολογία και τεχνικές, οι αισθητικοί οδοντίατροι είναι εκπαιδευμένοι ειδικοί που ειδικεύονται στην αποκατάσταση και βελτίωση της όψης των δοντιών σας.

Από θεραπείες λεύκανσης έως τη βελτίωση του συνολικού χαμόγελου — υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για να βελτιωθεί η στοματική του υγεία.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε τι κάνει ένας αισθητικός οδοντίατρος και πώς διαφέρουν από άλλους τύπους οδοντιάτρων.

Οι αισθητικοί οδοντίατροι είναι ειδικοί στην ενίσχυση του χαμόγελου

Η αισθητική οδοντιατρική εστιάζει στη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου σας. Αυτό περιλαμβάνει τη μετατροπή των κιτρινισμένων, πελεκημένων, με διάκενα ή κακώς ευθυγραμμισμένα δόντια σε όμορφα έργα τέχνης.

Οι αισθητικοί οδοντίατροι χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα θεραπειών για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως καπλαμάδες, στεφάνες και γέφυρες και υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών. Αυτές οι διαδικασίες αποκατάστασης μπορούν να βοηθήσουν εσάς ή τον σύζυγό σας να αποκτήσετε το χαμόγελο που πάντα ήθελαν.

Δεν είναι κάθε οδοντίατρος κοσμητικός οδοντίατρος;

Όχι. Ενώ όλοι οι οδοντίατροι είναι εκπαιδευμένοι στη διάγνωση και τη θεραπεία οδοντικών προβλημάτων, δεν ειδικεύονται όλοι στην αισθητική πλευρά των πραγμάτων. Η Δρ Jennifer Pan είναι μια ειδική, η οποία πέρασε από 3 χρόνια επιπλέον εκπαίδευση που της επιτρέπει να πραγματοποιεί εξειδικευμένες επεμβάσεις.

Επιπλέον, οι αισθητικοί οδοντίατροι χρησιμοποιούν συχνά προηγμένες τεχνολογίες και υλικά για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του χαμόγελου του ασθενούς. Αυτό περιλαμβάνει συστήματα ψηφιακής απεικόνισης, λέιζερ και άλλα εξελιγμένα οδοντιατρικά όργανα.

Οι αισθητικοί οδοντίατροι είναι επίσης ειδικοί στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη βελτίωση του χαμόγελου σας. Αυτά τα σχέδια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν υπηρεσίες από άλλους παρόχους, όπως ορθοδοντικούς και περιοδοντολόγους, για να βοηθήσουν στην επίτευξη του τέλειου χαμόγελου.

Οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις που εκτελούν οι αισθητικοί οδοντίατροι

Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής που είναι διαθέσιμες σήμερα:

Οδοντιατρικές όψεις

Οι οδοντικές όψεις είναι λεπτά κοχύλια σαν γκοφρέτα κατασκευασμένα από πορσελάνη που εφαρμόζουν στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών που έχουν πελεκήσει, ανοίγουν ή έχουν αποχρωματιστεί.

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση δοντιών είναι μια δημοφιλής διαδικασία αισθητικής οδοντιατρικής που χρησιμοποιεί εξειδικευμένους λευκαντικούς παράγοντες για την αφαίρεση τυχόν λεκέδων ή αποχρωματισμού από τα δόντια σας. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια.

Κορώνες και Γέφυρες

Οι στεφάνες και οι γέφυρες είναι δύο από τις πιο κοινές επεμβάσεις αποκατάστασης που χρησιμοποιούν οι αισθητικοί οδοντίατροι. Οι στεφάνες είναι καλύμματα που εφαρμόζουν πάνω από ένα κατεστραμμένο δόντι, ενώ οι γέφυρες γεμίζουν τα κενά μεταξύ των δοντιών που λείπουν.

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους λείπουν ένα ή περισσότερα δόντια. Τα εμφυτεύματα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση τεχνητών ριζών δοντιών στο οστό της γνάθου, οι οποίες στη συνέχεια επικαλύπτονται με μια οδοντική στεφάνη για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

Περιγράμματος & Αναμόρφωση Δοντιών

Το περίγραμμα και η αναμόρφωση των δοντιών περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρών ποσοτήτων σμάλτου από τα δόντια για να αλλάξει το σχήμα ή το μήκος τους, δίνοντάς τους μια πιο αισθητική εμφάνιση. Γενικά χρησιμοποιείται για τη διόρθωση μικρών λανθασμένων ευθυγραμμίσεων, τη βελτίωση της συμμετρίας του χαμόγελου του ασθενούς ή την αφαίρεση τσιπς ή άλλης βλάβης. Το περίγραμμα και η αναμόρφωση των δοντιών είναι γρήγορη και σχετικά ανώδυνη, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν ανεπαίσθητες αισθητικές αλλαγές χωρίς να υποβληθούν σε σημαντικές οδοντιατρικές εργασίες.