Πόσο διαρκούν οι οδοντικές όψεις;

Οι καπλαμάδες είναι μια καλλυντική λύση για άτομα που έχουν οδοντικά αισθητικά προβλήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση για το χαμόγελό τους θα καλωσόριζαν αυτήν την οδοντιατρική καινοτομία για να τους κάνουν ξανά αυτοπεποίθηση. Πριν κάνετε κράτηση για την οδοντιατρική σας επέμβαση, πρέπει να καταλάβετε τι είναι οι καπλαμάδες και πόσο καιρό μπορούν να σας εξυπηρετήσουν.

Τι είναι οι καπλαμάδες;

Οι καπλαμάδες είναι υλικά λεπτής στρώσης που εφαρμόζει ο οδοντίατρός σας στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών σας, κάνοντάς τα να φαίνονται ελκυστικά, άθικτα και ομοιόμορφα. Καλύπτουν τις ατέλειες των δοντιών για να σας χαρίσουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Υπάρχουν διάφοροι καπλαμάδες, από πορσελάνη, σύνθετο, μέχρι στιγμιαίους. Οι όψεις πορσελάνης παράγουν ρεαλιστικά αποτελέσματα και διαρκούν πολλά χρόνια. Οι σύνθετες όψεις κοστίζουν λιγότερο από τις πορσελάνινες, αλλά έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Οι στιγμιαίες ή μη προετοιμασμένες όψεις δεν χρειάζονται εντατική προετοιμασία για την τοποθέτησή τους. Απαιτούν λιγότερο χρόνο και εξοικονομούν το μεγαλύτερο μέρος του σμάλτου σας.

Υποψήφιοι για Καπλαμάδες

Διάφορα σημάδια δείχνουν ότι οι καπλαμάδες είναι καλοί για εσάς. Εάν έχετε έντονα λεκιασμένα δόντια που οι σύγχρονες τεχνικές λεύκανσης δεν μπορούν να διορθώσουν, οι όψεις μπορούν να βοηθήσουν. Διορθώνουν επίσης μικρά οδοντικά καλλυντικά προβλήματα, όπως τσιπς, ρωγμές και κακοσχηματισμένα δόντια.

Οι καπλαμάδες μπορούν να λύσουν τα περισσότερα από τα αισθητικά οδοντικά σας προβλήματα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, εάν έχετε πολλά αποχρωματισμένα δόντια, ένα ραγισμένο δόντι και ένα άλλο πελεκημένο, μπορείτε να τα διορθώσετε ταυτόχρονα παίρνοντας καπλαμάδες.

Οι υποψήφιοι για καπλαμά πρέπει να έχουν υγιή δόντια και ούλα. Το σμάλτο των δοντιών σας πρέπει να είναι σε κατάλληλη κατάσταση για προσκόλληση.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των καπλαμάδων;

Το πόσο διαρκούν οι καπλαμάδες σας εξαρτάται από τον τύπο και το υλικό. Ακολουθεί η διάρκεια ζωής κάθε τύπου:

Καπλαμάδες πορσελάνης – Διαρκούν μεταξύ 10 και 20 ετών
Σύνθετες όψεις – Διαρκούν από 5 έως 7 χρόνια.
Στιγμιαίες όψεις – Διαρκούν περίπου 5 χρόνια.

Παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής των καπλαμάδων σας

Παρακάτω είναι διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη μακροζωία των καπλαμάδων σας:

Υλικό καπλαμά – Η μακροζωία εξαρτάται από το υλικό των καπλαμάδων σας.

Η κατάσταση των δοντιών σας – Η κατάσταση των δοντιών σας καθορίζει τη μακροζωία των όψεων σας. Εάν η οδοντική σας κατάσταση είναι κακή πριν πάρετε τις όψεις σας, είναι πιθανό να διαρκέσουν για μικρό χρονικό διάστημα.

Οδοντική υγιεινή – Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα και χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα καθημερινά για να παρατείνετε τη μακροζωία των καπλαμάδων σας. Οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι και καθαρισμοί στο Above & Beyond Dental είναι ιδανικοί.

Τρώγοντας σκληρά τρόφιμα – Το δάγκωμα σκληρών πραγμάτων όπως πάγος ή ξηροί καρποί μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής των καπλαμά σας.

Τρίξιμο των δοντιών – Τα άτομα με βρουξισμό στον ύπνο πρέπει να φορούν στοματικά προστατευτικά για την προστασία του καπλαμά τους.

Χρησιμοποιώντας τα δόντια σας ως εργαλείο – Το άνοιγμα αντικειμένων με τα δόντια σας μπορεί να καταστρέψει τις όψεις σας.

Πώς να κάνετε τους καπλαμάδες σας να διαρκέσουν περισσότερο

Οι περισσότεροι άνθρωποι με καπλαμά ξοδεύουν πολλά από τα χρήματά τους για να βελτιώσουν το χαμόγελό τους. Έτσι, τους αρέσει να αξιοποιούν στο έπακρο την επένδυσή τους. Η προτεραιότητα στην υγεία των δοντιών σας και η άσκηση της σωστής οδοντικής και στοματικής υγιεινής θα πρέπει να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των καπλαμάδων σας.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα και βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας μία φορά την ημέρα. Οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο μπορούν να βοηθήσουν στην εξέταση της οδοντικής σας υγείας και να περιορίσουν τα προβλήματα που εντοπίζει έγκαιρα ο οδοντίατρός σας. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να δαγκώνετε σκληρά τρόφιμα, όπως ξηρούς καρπούς ή πάγο. Επίσης, προστατέψτε τους καπλαμάδες σας μη δαγκώνετε τα νύχια σας ή ανοίγοντας μπουκάλια με αυτούς.