Πόσο συχνά να κάνετε έναν επαγγελματικό καθαρισμό δοντιών

Το καθημερινό βούρτσισμα και το νήμα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των σωματιδίων τροφής και της πλάκας μεταξύ των καθαρισμών. Αλλά οι επαγγελματικοί οδοντιατρικοί καθαρισμοί μπορούν να αφαιρέσουν τα δόντια σας από την πλάκα και την πέτρα που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε. Γνωρίζοντας πόσο συχνά πρέπει να κάνετε επαγγελματικό καθαρισμό δοντιών μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τα οδοντιατρικά σας ραντεβού. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες.

Ο λόγος για τους επαγγελματικούς οδοντιατρικούς καθαρισμούς

Μπορείτε να αφαιρέσετε τα σωματίδια τροφής και την πλάκα με καθημερινό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος. Αλλά ακόμα κι αν ασκείτε καλές οδοντιατρικές συνήθειες, η πλάκα μπορεί να παραμείνει στα δόντια σας. Όταν η πλάκα μένει πολύ καιρό στα δόντια σας, σκληραίνει και γίνεται πέτρα. Αυτό θα οδηγήσει σε φλεγμονή, κοιλότητες και μόλυνση. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτρα με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό σας νήμα.

Ο πάροχος οδοντικής υγείας σας μπορεί να αφαιρέσει την πέτρα, την πλάκα και την επιφανειακή χρώση. Εξειδικευμένα εργαλεία και προϊόντα μπορούν να αφαιρέσουν τις ουσίες που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας. Η διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής μπορεί να κρατήσει τα καλά βακτήρια περισσότερο από τα κακά. Αυτό αποτρέπει το σχηματισμό κοιλότητας και τις συνέπειές του. Ένα σημαντικό μέρος της οδοντικής σας υγιεινής είναι να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας για τακτικούς οδοντιατρικούς καθαρισμούς.

Η Συχνότητα των Οδοντιατρικών Καθαρισμών

Άτομα με φυσιολογική στοματική υγεία μπορούν να επισκέπτονται τον οδοντίατρό τους κάθε έξι μήνες για οδοντικό καθαρισμό. Η έρευνα δείχνει ότι η υγεία των δοντιών σας είναι ευαίσθητη στο χρόνο. Η πέτρα και η πλάκα μπορούν να αρχίσουν να αναπτύσσονται μόλις τα δόντια και τα ούλα σας είναι καθαρά. Αυτός είναι ο λόγος για τη διατήρηση ενός σταθερού και συνεπούς προγράμματος καθαρισμού.

Οι ασθενείς με οδοντικά προβλήματα πρέπει να κάνουν οδοντιατρικούς καθαρισμούς περισσότερο από δύο φορές το χρόνο. Οι περισσότεροι οδοντίατροι προγραμματίζουν καθαρισμούς ανάλογα με την στοματική κατάσταση του ασθενούς. Μερικοί μπορεί να προγραμματίσουν τον οδοντικό καθαρισμό ενός ασθενούς κάθε δύο ή τρεις μήνες. Άλλοι μπορεί να πουν σε έναν ασθενή να έρχεται μία φορά το χρόνο.

Τι Συμβαίνει

Ένας οδοντιατρικός καθαρισμός θα ξεκινήσει με μια φυσική οδοντιατρική εξέταση. Αυτό θα δώσει στον οδοντίατρό σας έναν χάρτη του στόματός σας. Χρησιμοποιώντας έναν μικρό καθρέφτη, ο οδοντίατρός σας θα επιθεωρήσει τα ούλα και τα δόντια σας για ουλίτιδα και άλλα προβλήματα. Στη συνέχεια, ο οδοντίατρός σας θα ξεκινήσει τη διαδικασία οδοντικού καθαρισμού:

Η αφαίρεση της συσσώρευσης πλάκας και πέτρας θα είναι πρώτη. Ο οδοντίατρός σας θα χρησιμοποιήσει έναν μικρό καθρέφτη και έναν καθαριστή για να ξύσει την πέτρα. Θα ακουστεί ένας ήχος άλεσης. Η απόξεση θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου ο οδοντίατρός σας αφαιρέσει όλο τον λογισμό.

Ο καθαρισμός των δοντιών σας με τραχιά οδοντόκρεμα θα είναι επόμενος. Ο οδοντίατρός σας θα χρησιμοποιήσει μια ισχυρή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Αυτό θα αφαιρέσει την υπόλοιπη πλάκα, την πέτρα και άλλα ιζήματα από τα δόντια σας. Αυτός ο έντονος βαθύς καθαρισμός είναι ασφαλής εάν δεν εκτελείται κάθε μέρα. Θα ακολουθήσει επαγγελματικό νήμα. Αυτό θα είναι πιο ενδελεχές από ό, τι κάνετε στο σπίτι.

Η θεραπεία με φθόριο θα προστατεύσει και θα ενισχύσει τα καθαρά δόντια σας. Ο οδοντίατρός σας θα βάψει το φθόριο και θα αφήσει την ουσία στα δόντια σας για ένα λεπτό. Η επίστρωση θα σκληρύνει σε επαφή με το σάλιο σας.