Πότε Χρειάζεται Περιοδοντική Χειρουργική;

Η συσσώρευση βακτηρίων στο στόμα προκαλεί πέτρα που ερεθίζει τα ούλα και προκαλεί αιμορραγία. Η ήπια μορφή της νόσου των ούλων είναι γνωστή ως ουλίτιδα. Καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονται, οδηγεί σε περιοδοντική νόσο. Οι γιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν την περιοδοντική νόσο με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τη σοβαρότητα της πάθησης.

Ορισμένες καταστάσεις απαιτούν περιοδοντική χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες των ούλων και βλάβες που προκύπτουν από την ασθένεια των ούλων. Είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε πότε χρειάζεται περιοδοντική χειρουργική επέμβαση.

Τι κάνει η περιοδοντική χειρουργική

Η περιοδοντίτιδα είναι μια σοβαρή μορφή ουλίτιδας που χαρακτηρίζεται από βλάβη στα οστά και στους ιστούς. Η περιοδοντική χειρουργική βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ιστών και οστών και βοηθά στην πρόληψη της απώλειας δοντιών. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να μειώσει τα κενά των ούλων που σχηματίζονται μεταξύ των δοντιών.

Μπορεί να αναδιαμορφώσει το οστό της γνάθου, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηριδίων στις σχισμές των οστών. Η περιοδοντική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της μόλυνσης και των βακτηρίων. Η διαδικασία στοχεύει στη θεραπεία όχι μόνο της νόσου των ούλων αλλά και της βλάβης που προκαλείται από τη νόσο.

Θεραπεία για την ασθένεια των ούλων

Όταν η ασθένεια των ούλων μεταβαίνει από την ουλίτιδα στην περιοδοντίτιδα, η κατάσταση είναι σοβαρή. Η περιοδοντίτιδα εμφανίζεται όταν υπάρχει διάσπαση του υγιούς δεσμού μεταξύ των δοντιών και των ούλων. Η περιοδοντίτιδα δεν υποχωρεί από μόνη της, ακόμη και με αυστηρή στοματική υγιεινή.

Η οδοντιατρική θεραπεία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της πάθησης. Ο οδοντίατρος μπορεί να καθαρίσει βαθιά τα ούλα σε μια διαδικασία που ονομάζεται βαθιά απολέπιση. Αυτό αφαιρεί την πέτρα και τα βακτήρια από τα δόντια και τα ούλα. Το πλάνισμα ριζών εξομαλύνει τις επιφάνειες των ριζών.

Τύποι χειρουργικής των ούλων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χειρουργικών επεμβάσεων στα ούλα. Η σοβαρότητα της νόσου των ούλων θα καθορίσει τον τύπο της χειρουργικής επέμβασης που θα πραγματοποιήσει ο χειρουργός. Πριν από το χειρουργείο, ο χειρουργός οδοντίατρος θα έχει πραγματοποιήσει βαθιά απολέπιση και πλάνισμα ριζών. Οι χειρουργικές επεμβάσεις που χρησιμοποιούνται είναι η χειρουργική επέμβαση κρημνού, η μεταμόσχευση οστού, η κατευθυνόμενη αναγέννηση ιστού και η μεταμόσχευση ιστού.

Πότε Χρειάζεται Περιοδοντική Χειρουργική

Μερικοί άνθρωποι είναι καλοί υποψήφιοι για περιοδοντική χειρουργική, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν προχωρημένη ή σοβαρή ασθένεια των ούλων. Όταν η ασθένεια επηρεάζει τα ούλα και τους υποστηρικτικούς ιστούς, ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση στα ούλα.

Οι άνθρωποι που είναι καλοί υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση στα ούλα έχουν κόκκινα, πρησμένα ή αιμορραγικά ούλα. Ασθενείς με υποχώρηση των ούλων και βαθιές τσέπες που σχηματίζονται μεταξύ των ούλων και των δοντιών μπορεί να χρειαστούν χειρουργική επέμβαση. Εάν έχετε χαλαρά δόντια, κακή αναπνοή και αισθάνεστε πόνο κατά τη μάσηση, μπορεί να είστε καλός υποψήφιος για τη χειρουργική επέμβαση.

Τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την εμφάνιση περιοδοντίτιδας είναι να κάνετε τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο οδοντίατρος θα ψάξει για κοιλότητες και θα καθαρίσει τα δόντια. Η αναζήτηση σημείων ουλίτιδας είναι απαραίτητη.

Όταν συλληφθεί έγκαιρα, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η ουλίτιδα πριν επιδεινωθεί σε περιοδοντίτιδα. Ένα καλό πρόγραμμα στοματικής υγιεινής θα βοηθήσει στην πρόληψη της ουλίτιδας. Το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και το οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων.