Συνήθεις παρανοήσεις σχετικά με τη λεύκανση των δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών ή όπως είναι κοινώς γνωστή ως λεύκανση δοντιών, ήταν ένα από τα αγαπημένα όλων των εποχών για τους ασθενείς λόγω των αποτελεσμάτων στα οποία οδηγεί. Όλοι επιθυμούν λευκά δόντια γιατί το χαμόγελο είναι κάτι που παρατηρούμε όταν συναντάμε νέους ανθρώπους. Τα λεκιασμένα δόντια οδηγούν σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και γι’ αυτό η λεύκανση των δοντιών έχει γίνει η αγαπημένη οδοντιατρική επέμβαση για πολλούς. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι μύθοι που σχετίζονται με τη λεύκανση των δοντιών και αυτή η καταγραφή θα σας βοηθήσει να τους γνωρίσετε και να είστε σίγουροι ότι αυτή είναι μια απολύτως ασφαλής διαδικασία.

Η λεύκανση των δοντιών έχει πολλές παρενέργειες

Εντελώς αναληθής!! Η διαδικασία είναι σχετικά ασφαλής. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θα αισθανθείτε ευαισθησία, ερεθισμό των ούλων και διάβρωση της αδαμαντίνης, οπότε για να το αποφύγετε, φροντίστε να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας και να επιλέξετε προϊόντα που ταιριάζουν στα ούλα σας.

Όλα τα προϊόντα είναι ίδια

Τα προϊόντα λεύκανσης δοντιών είναι διαθέσιμα σε πολλές ποικιλίες, όπως κιτ λεύκανσης, δίσκοι λεύκανσης, λευκαντικές οδοντόκρεμες, λευκαντικές ταινίες και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν τη δική τους χημική σύσταση, επομένως είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο πριν επενδύσετε τα χρήματά σας σε αυτά.

Τα αποτελέσματα της λεύκανσης των δοντιών θα διαρκέσουν για πάντα

Λοιπόν, σίγουρα δεν είναι αλήθεια!! Το αποτέλεσμα της λεύκανσης των δοντιών διαρκεί από έξι μήνες έως ίσως ένα χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε ξανά τα ίδια μαργαριταρένια δόντια αφού λερωθούν, επειδή οι τιμές αυτών των κιτ λεύκανσης δοντιών είναι πραγματικά προσιτές.

Τα κιτ λεύκανσης δοντιών λευκαίνουν ομοιόμορφα τα δόντια

Κάθε δόντι είναι διαφορετικό και ανταποκρίνεται διαφορετικά στα κιτ λεύκανσης. Για παράδειγμα, τα κίτρινα δόντια θα λευκαίνουν εύκολα σε σύγκριση με τα γκρίζα δόντια. Επιπλέον, εάν έχετε οδοντιατρικές συσκευές όπως οδοντοστοιχίες, στεφάνες και σφραγίσματα, ακόμη και τότε τα δόντια δεν θα είναι ομοιόμορφα λευκασμένα.

Η λευκαντική οδοντόκρεμα βοηθά στη λεύκανση των δοντιών

Ο λόγος για τον οποίο η λευκαντική οδοντόκρεμα λευκαίνει τα δόντια είναι λόγω των ήπιων λειαντικών που υπάρχουν σε αυτήν. Ταυτόχρονα, κάποια από την οδοντόκρεμα περιέχει και χημικές ουσίες που βοηθούν στη λεύκανση. Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι κάθε λευκαντική οδοντόκρεμα περιέχει λευκαντικό παράγοντα είναι αναληθές. Όχι όλοι, αλλά μόνο λίγοι από αυτούς το έχουν.

Η λεύκανση των δοντιών προκαλεί καρκίνο

Αυτή είναι μια από τις πιο περίεργες παρανοήσεις που έχουμε ακούσει ποτέ. Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι το πιστεύουν είναι επειδή η λεύκανση των δοντιών χρησιμοποιεί πολλές χημικές ουσίες και έχουμε την τάση να συνδέουμε τις χημικές ουσίες με τον καρκίνο. Η διαδικασία δεν προκαλεί καρκίνο και οι χημικές ουσίες όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου, είναι απολύτως ασφαλείς.