Τι είναι η Επανορθωτική Οδοντιατρική;

Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε οδοντικά εμφυτεύματα, στεφάνες, σφραγίσματα ή γέφυρες από αυτό το οδοντικό πεδίο. Ο στόχος αυτού του τύπου οδοντιατρικής είναι να αποκαταστήσει το χαμόγελό σας, αποτρέποντας παράλληλα προβλήματα οδοντικής υγείας στο μέλλον. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την επανορθωτική οδοντιατρική, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Η ουσία

Η επανορθωτική οδοντιατρική μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία οδοντικών παθήσεων και τραυματισμών. Συνδυάζει διάφορες θεραπείες από άλλους τομείς της οδοντιατρικής, συμπεριλαμβανομένης της περιοδοντολογίας, της ενδοδοντικής και της προσθετικής. Αυτό ισχύει συνήθως για ασθενείς που χρειάζονται διαφορετικούς τύπους θεραπειών από διαφορετικούς ειδικούς. Ο στόχος του παρόχου οδοντιατρικής σας φροντίδας είναι να επαναφέρει τη φυσική αίσθηση, εμφάνιση και σχήμα των δοντιών σας.

Οι ειδικοί λένε ότι η επανορθωτική οδοντιατρική και η αισθητική οδοντιατρική συχνά χρησιμοποιούν ορισμένους από τους ίδιους κώδικες ή υλικά διαδικασίας. Ωστόσο, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα βελτιώνει την εμφάνιση του ασθενούς, εξακολουθεί να είναι επανορθωτική οδοντιατρική εάν η θεραπεία αφορά μια συγκεκριμένη ασθένεια. Η αισθητική οδοντιατρική είναι αποκλειστικά για τη βελτίωση της εμφάνισής σας.

Τα Οδοντιατρικά Υλικά

Η αντικατάσταση ορισμένων δομών των δοντιών σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος αυτού του τομέα της οδοντιατρικής. Οι ειδικοί κατασκευάζουν διάφορες οδοντικές αποκαταστάσεις όπως σφραγίσματα, οδοντοστοιχίες, εμφυτεύματα και στεφάνες. Τα κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτές τις αποκαταστάσεις είναι:

Βάση και ευγενή υλικά
μέταλλα
Ρητίνες βάσης οδοντοστοιχιών
Κράματα αμαλγάματος
Σύνθετα
Πολυμερή
Κεραμικά

Οι Θεραπείες

Παρακάτω είναι οι πιο κοινές θεραπείες στην επανορθωτική οδοντιατρική:

Οδοντοστοιχίες

Πρόκειται είτε για σταθερά είτε για αφαιρούμενα συνθετικά δόντια που αντικαθιστούν τα δόντια που λείπουν. Οι οδοντοστοιχίες είναι συνήθως για άτομα που χάνουν τα περισσότερα ή όλα τα δόντια τους από περιοδοντίτιδα ή τερηδόνα. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορους τύπους οδοντοστοιχιών ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Κορώνες

Μπορείτε να πάρετε είτε μεταλλικές είτε στεφάνες στο χρώμα των δοντιών. Γεμίζουν τον χώρο που αφήνουν τα δόντια που λείπουν. Μπορείτε επίσης να πάρετε κορώνες ως καπάκια που επαναφέρουν την κανονική εμφάνιση και λειτουργία των φυσικών δοντιών σας.

Οδοντικές γέφυρες

Εάν λείπουν ένα έως δύο συνεχόμενα δόντια, τότε αυτές οι αποκαταστάσεις μπορούν να τα καλύψουν. Χρειάζεστε απλώς δύο φυσικά, υγιή δόντια στα απέναντι άκρα της γέφυρας για να λειτουργήσουν ως στήριγμα για τα συνθετικά δόντια μεταξύ τους. Οι οδοντικές γέφυρες συνήθως βοηθούν ασθενείς που έχασαν τα δόντια τους λόγω σοβαρής τερηδόνας ή εξαγωγών.

Οδοντικά εμφυτεύματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν οδοντικά εμφυτεύματα επειδή είναι ανθεκτικά και αξιόπιστα. Αυτές οι αποκαταστάσεις έχουν επίσης φυσική εμφάνιση. Εσείς και ο χειρουργός σας θα είστε οι μόνοι που θα ξέρετε ότι έχετε οδοντικά εμφυτεύματα.

Onlay και inlays

Αυτές είναι λιγότερο παρεμβατικές οδοντικές αποκαταστάσεις σε χρυσό ή μερικό χρώμα των δοντιών που στοχεύουν σε κατεστραμμένα ή ελλείποντα δόντια.
Οδοντική συγκόλληση. Εάν έχετε μικρά κενά μεταξύ των δοντιών σας (διάστημα), κοιλότητες ή αποχρωματισμένα δόντια, αυτή θα μπορούσε να είναι η θεραπεία αποκατάστασης για εσάς.