Τι είναι οι καπλαμάδες δόντια και πώς λειτουργούν;

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτήν την επιλογή, μπορεί να αναρωτηθείτε τι είναι τα δόντια καπλαμά. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι είναι, τη λειτουργία τους και τα οφέλη που επιτυγχάνετε από την αποδοχή της πρότασης του οδοντιάτρου να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εξαιρετική θεραπεία για να κρύψετε τις οδοντικές σας ατέλειες για μια δεκαετία ή περισσότερες σε ένα ή δύο ραντεβού με τον οδοντίατρο.

Τι είναι τα δόντια των καπλαμάδων;

Οι όψεις των δοντιών είναι δόντια που καλύπτονται από οδοντικές όψεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για τα δόντια σας χρησιμοποιώντας πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη οδοντιατρικής ποιότητας. Οι καπλαμάδες των δοντιών σας βοηθούν να κρύψετε τις οδοντικές σας ατέλειες συγκολλώντας γλοιώδη κελύφη πορσελάνης ή βάφοντας σύνθετη ρητίνη στο χρώμα των δοντιών στα δόντια σας, κάνοντάς τα να φαίνονται όμορφα.

Πώς λειτουργούν οι καπλαμάδες;

Οι καπλαμάδες λειτουργούν κρύβοντας τα οδοντικά σας ελαττώματα αφού ο οδοντίατρος Paso Robles τα κολλήσει στα δόντια σας μετά από κάποια προετοιμασία. Οι επιφάνειες στοχεύουν να βελτιώσουν την εμφάνιση του χαμόγελου σας όταν είναι κολλημένες ή βαμμένες πάνω από τα δόντια σας για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους χαρίζοντας σας ένα συμμετρικό χαμόγελο.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ανομοιόμορφα δόντια, οι όψεις που προσαρμόζονται από ένα οδοντιατρικό εργαστήριο μπορούν να επιμηκύνουν ένα δόντι πιο κοντό από τα υπόλοιπα. Ομοίως, τα κενά μεταξύ των μπροστινών δοντιών σας κρύβονται άνετα από τις προσόψεις όταν συγκολλούνται ή βάφονται πάνω από τα προσβεβλημένα δόντια. Οι οδοντικές όψεις λειτουργούν βοηθώντας σας να αποκρύψετε τις περισσότερες δευτερεύουσες οδοντικές ατέλειες για να πετύχετε τον στόχο σας να έχετε ένα χαμόγελο που μπορείτε να δείξετε σε όλους.

Οφέλη από καπλαμά δόντια

Εάν το χαμόγελό σας επηρεάζεται από οδοντικά ελαττώματα, πιθανότατα θα επηρεάσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας. Επιπλέον, θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις στο να χαμογελάτε ενώπιον των άλλων και προβλήματα στη διατήρηση της κατάλληλης οδοντικής υγιεινής με τα κακοσχηματισμένα δόντια στο στόμα σας.

Όταν αποφασίζετε να κάνετε καπλαμά δόντια, οι επιφάνειες κρύβουν τα οδοντικά σας ελαττώματα, με αποτέλεσμα να είστε σίγουροι ότι θα χαμογελάτε για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας. Οι καπλαμάδες ανοίγουν ευκαιρίες καριέρας ή ρομαντικές σχέσεις επειδή σας κάνουν να φαίνεστε εξωστρεφείς επειδή είστε πάντα χαμογελαστοί. Σας διευκολύνουν επίσης να διατηρείτε άριστη οδοντική υγιεινή γύρω από τα κακοσχηματισμένα δόντια βοηθώντας σας να τα καθαρίζετε κατάλληλα για την πρόληψη λοιμώξεων. Τα οφέλη των δοντιών με καπλαμά είναι ατελείωτα, αλλά θα ωφεληθείτε μόνο όταν ο οδοντίατρός σας αποφασίσει ότι είναι κατάλληλα για τα δόντια σας.

Καπλαμάδες δόντια Vs. Άλλες καλλυντικές οδοντιατρικές επιλογές

Όταν σκέφτεστε να βελτιώσετε την εμφάνιση των δοντιών και το χαμόγελό σας, τα δόντια καπλαμά δεν είναι η μόνη λύση. Ωστόσο, αφού εξετάσει τα δόντια σας για να καθορίσει την καταλληλότητά τους για θεραπεία, ο οδοντίατρος μπορεί να καθορίσει ότι εναλλακτικές επιλογές είναι καλύτερες για την περίπτωσή σας.

Για παράδειγμα, εάν τα κενά μεταξύ των μπροστινών δοντιών σας είναι σημαντικά, ο οδοντίατρος μπορεί να προτείνει ορθοδοντική θεραπεία για τη διόρθωση του προβλήματος πριν από τη λήψη όψεων. Ομοίως, εάν το δόντι σας έχει αποχρωματιστεί λόγω λοιμώξεων, μπορεί να λάβετε σύσταση για οδοντικές στεφάνες για να το περιβάλουν αντί να καλύπτονται με οδοντικές όψεις. Ενώ οι οδοντικές όψεις είναι εξαιρετικές για την κάλυψη των οδοντικών ελαττωμάτων σας, συνδέονται κυρίως με τις μπροστινές επιφάνειες. Επομένως, δεν θα εξυπηρετήσουν το σκοπό εάν έχετε ελαττώματα στα δόντια σας που επωφελούνται από εναλλακτικές καλλυντικές οδοντιατρικές επιλογές. Ωστόσο, μπορείτε να αποδεχτείτε με σιγουριά την πρόταση του οδοντιάτρου να διορθώσετε τα ελαττώματα με ένα συγκεκριμένο δόντι ή δόντια προτού βάλετε οδοντικές όψεις στα υπόλοιπα δόντια σας για να βελτιώσετε το χαμόγελό σας.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία των δοντιών με καπλαμά;

Το τι συνεπάγεται η διαδικασία των δοντιών καπλαμά εξαρτάται από το ποιες όψεις θέλετε να έχετε πάνω από τα δόντια σας. Εάν προτιμάτε μια συντηρητική επιλογή, σκεφτείτε τις όψεις σύνθετης ρητίνης που βάφονται στα προσβεβλημένα δόντια σας σε ένα μόνο ραντεβού με τον οδοντίατρο Paso Robles. Η διαδικασία των σύνθετων όψεων συνεπάγεται τη χάραξη της επιφάνειας των δοντιών σας και τη βαφή της σύνθετης ρητίνης στο χρώμα των δοντιών πάνω τους για να βελτιωθεί η εμφάνισή τους.

Από την άλλη πλευρά, εάν προτιμάτε όψεις πορσελάνης, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί δύο ραντεβού με τον οδοντίατρο για να μπορέσετε να κολλήσετε προσαρμοσμένες επιφάνειες πορσελάνης στα δόντια σας.

Η διαδικασία του καπλαμά πορσελάνης συνεπάγεται αφαίρεση της δομής των δοντιών με τοπική αναισθησία και προσαρμογή των κελυφών από ένα οδοντιατρικό εργαστήριο προτού κολληθούν πάνω από τα ελαττωματικά δόντια σας. Ωστόσο, οι όψεις πορσελάνης είναι οι πιο ανθεκτικοί εκτός από το ότι είναι ακριβοί και μοιάζουν με το φυσικό σμάλτο των δοντιών σας. Είναι επίσης ανθεκτικά στους λεκέδες και θα παραμείνουν στα δόντια σας για 15 χρόνια ή περισσότερο με την κατάλληλη οδοντική υγιεινή.