Μπορούν τα ευαίσθητα δόντια να λεύκανσης επαγγελματικά;

Η λεύκανση των δοντιών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να φωτίσετε το χαμόγελό σας. Αν και μπορεί να μην κάνει τα δόντια σας λευκά όπως υποδηλώνει ο όρος, ανοίγει το φυσικό χρώμα των δοντιών σας. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν λευκά δόντια και οι περισσότεροι έχουν κάποιο αποχρωματισμό που αυξάνεται καθώς μεγαλώνετε. Ωστόσο, η λεύκανση μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση ορισμένων από τους λεκέδες που παίρνουμε από το τσάι, τον καφέ και τα χρωματιστά ροφήματα.

Μπορεί να επηρεάσει τα ευαίσθητα δόντια;

Αν και η λεύκανση των δοντιών είναι μια εξαιρετική ιδέα, μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες σε όσους την επιλέγουν. Ένα από αυτά τα αποτελέσματα είναι η ευαισθησία των δοντιών. Μπορεί να το αντιμετωπίσετε για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από μια λεύκανση λόγω των προϊόντων στο διάλυμα λεύκανσης. Η παρενέργεια μπορεί να αποτρέψει πολλούς που έχουν φυσικά ευαίσθητα δόντια από το να κάνουν τη διαδικασία.

Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία λεύκανσης και θα είστε ασφαλείς. Θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε με ασφάλεια τον αποχρωματισμό, ακόμη και με ευαίσθητα δόντια.

Πώς μπορείτε να λευκάνετε τα δόντια σας;

Δεν χρειάζεται να κάθεστε στο περιθώριο και να παλεύετε με τα αποχρωματισμένα δόντια εάν τα δόντια σας είναι ευαίσθητα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να πάτε στους επαγγελματίες πριν εξερευνήσετε άλλες επιλογές.

Επαγγελματική λεύκανση

Ο οδοντίατρός σας είναι ένα ζωτικό συστατικό της απόφασής σας να κάνετε λεύκανση. Επομένως, είναι σοφό να ξεκινήσετε εδώ. Συμβουλευτείτε μαζί τους πριν επιλέξετε ένα προϊόν για τη λεύκανση των δοντιών σας. Ακόμα καλύτερα, μπορούν να κάνουν τη λεύκανση για εσάς. Γνωρίζουν τι αναλογίες συστατικών θα λειτουργήσουν για τα δόντια σας.

Ο οδοντίατρος θα εξετάσει τα δόντια και το στόμα σας για να καθορίσει ποια προϊόντα λειτουργούν καλύτερα. Στη συνέχεια, θα καθαρίσουν τα δόντια σας και θα αφαιρέσουν τους εξωτερικούς λεκέδες. Μετά τη διαδικασία, μπορεί να χρησιμοποιήσουν πλαστικές ρητίνες ή φθοριούχα βερνίκια για να βοηθήσουν με οποιαδήποτε ευαισθησία μπορεί να αντιμετωπίσετε. Μπορεί επίσης να προτείνουν τη χρήση οδοντόκρεμας με φθόριο, τζελ ή ξέβγαλμα για την ενίσχυση των δοντιών σας.

Λευκαντικό δοντιών προσωρινή αποθήκευση

Μπορεί να προτιμάτε να κάνετε τη λεύκανση στο σπίτι αντί στο οδοντιατρείο. Σε αυτή την περίπτωση, ο οδοντίατρος θα σας προτείνει κάποια προϊόντα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα που συνιστώνται από τον οδοντίατρο γιατί θα προστατεύουν τα δόντια σας. Μάλλον περιέχουν λευκαντικά με ρυθμιστικό διάλυμα. Τα περισσότερα τζελ λεύκανσης στις μέρες μας περιέχουν ρυθμιστικό αλλά μένουν σε αυτό που προτείνει ο οδοντίατρος.

Διαβάστε τις ετικέτες και ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις προειδοποιήσεις. Αποφύγετε να αφήνετε το προϊόν στα δόντια σας περισσότερο από όσο προτείνουν οι οδηγίες. Αν μη τι άλλο, μειώστε το χρόνο έκθεσης για να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό.

Καπλαμάδες

Οι καπλαμάδες μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή εάν έχετε ευαίσθητα δόντια με σοβαρό αποχρωματισμό που μπορεί να μην είναι σε θέση να χειριστεί τη διαδικασία λεύκανσης. Ο οδοντίατρος μπορεί να τα προτείνει αντί να διακινδυνεύσει μεγαλύτερη ευαισθησία.

Οι καπλαμάδες είναι κοχύλια που δένουν σε κάθε δόντι και καλύπτουν τον αποχρωματισμό. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πορσελάνης και σύνθετης ρητίνης. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Οι όψεις πορσελάνης είναι ανθεκτικές στους λεκέδες και ισχυρές, ενώ η σύνθετη ρητίνη επισκευάζεται εύκολα σε περίπτωση θρυμματισμού. Ο οδοντίατρός σας θα σας συμβουλεύσει για το ποιο είναι καλύτερο για εσάς.