Τι είναι το Αισθητική Οδοντιατρική Συγκόλληση;

Τα δόντια είναι φυσικά δυνατά. Ένα από τα πιο δυνατά και ανθεκτικά μέρη του σώματός σας είναι το σμάλτο. Ωστόσο, το σκίσιμο ενός δοντιού είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Δεν απαιτεί ατυχές ατύχημα ή γροθιά στο πρόσωπο για να επιτευχθεί. Είναι ακόμα πιο εύκολο να σπάσετε ένα δόντι εάν παλεύετε με βρουξισμό, τερηδόνα ή μη φυσιολογικές ποσότητες οξέος στο στόμα σας.

Εάν έχετε ένα ραγισμένο ή αποχρωματισμένο δόντι, υπάρχουν πολλές καλλυντικές λύσεις για να διαλέξετε. Η οδοντική συγκόλληση είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να αποκαταστήσετε την αυτοπεποίθησή σας για να χαμογελάσετε. Η ζωή είναι σύντομη; Ως εκ τούτου, πρέπει να χαμογελάτε όσο έχετε ακόμα δόντια. Το οδοντικό δέσιμο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό το λαμπερό χαμόγελο που πάντα θέλατε.

Τι είναι το Αισθητική συγκόλληση δοντιών;

Η οδοντική συγκόλληση, που ονομάζεται επίσης συγκόλληση δοντιών, είναι μια αισθητική διαδικασία για την αποκατάσταση ραγισμένων, αποχρωματισμένων, σπασμένων ή σπασμένων δοντιών. Μπορεί ακόμη και να επιμηκύνει ένα δόντι που είναι πιο κοντό από τα διπλανά δόντια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας ρητίνης στο χρώμα του δοντιού στην επιφάνεια του δοντιού του ασθενούς.

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος σκληραίνει τη ρητίνη χρησιμοποιώντας ένα ειδικό φως, συγκολλώντας τη στο φυσικό δόντι και βελτιώνοντας το χαμόγελο του ασθενούς. Η οδοντιατρική συγκόλληση είναι μια από τις λιγότερο δαπανηρές και εύκολες αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις. Μπορεί να γίνει σε μία μόνο επίσκεψη και συνήθως δεν χρειάζεται αναισθησία εκτός εάν ο οδοντίατρος γεμίσει μια κοιλότητα.

Σκοπός Αισθητικής Οδοντιατρικής Συγκόλλησης

Αυτή η αισθητική οδοντιατρική επέμβαση μπορεί να διορθώσει μια σειρά κοινών οδοντιατρικών παραπόνων, όπως:

Σκιασμένα ή ακανόνιστου σχήματος δόντια
Κοντά δόντια
Κενά μεταξύ των δοντιών
Ραγισμένα ή σπασμένα δόντια
Φθορά ή αποχρωματισμός των δοντιών
Εκτεθειμένες ρίζες

Η αισθητική οδοντική συγκόλληση είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή δεν ενδιαφέρονται για καπλαμά.

Πώς λειτουργεί?

Από την πλευρά σας, λίγη ή καθόλου προετοιμασία είναι απαραίτητη για την οδοντική συγκόλληση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βουρτσίζετε και να χρησιμοποιείτε νήμα πριν επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε έναν επαγγελματικό οδοντικό καθαρισμό πριν από το ραντεβού σας, εάν έχετε καθυστερήσει πολύ.

Ο οδοντίατρός σας θα χρησιμοποιήσει πρώτα έναν οδηγό σκιάς για να επιλέξει ένα χρώμα ρητίνης που ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των δοντιών σας για να ξεκινήσει η διαδικασία. Πριν εφαρμόσετε το υγρό που θα επιτρέψει στον συνδετικό παράγοντα να κολλήσει στην επιφάνεια του δοντιού σας, ο οδοντίατρός σας θα πρέπει να τραχύνει την επιφάνεια του δοντιού.

Στη συνέχεια, ο οδοντίατρος θα εφαρμόσει τη ρητίνη, θα διαμορφώσει ή θα διαμορφώσει το δόντι σας και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει υπεριώδες φως για να σκληρύνει το υλικό. Η σύνθετη ρητίνη είναι ένα υλικό που μοιάζει με στόκο που χυτεύεται σε οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα. Αφού σκληρύνει η σύνθετη ρητίνη, ο οδοντίατρός σας μπορεί να διαμορφώσει περαιτέρω το δόντι εάν είναι απαραίτητο.

μετέπειτα φροντίδα

Για λίγες ημέρες μετά τη διαδικασία, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κάποια ευαισθησία στα δόντια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο οδοντίατρος αφαιρεί το σμάλτο. Για να διαχειριστείτε την ευαισθησία, μπορείτε να πάρετε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή. Θα πρέπει επίσης να καταναλώνετε μαλακά, ήπια τρόφιμα που δεν είναι πολύ κρύα ή πολύ ζεστά και να συνεχίσετε να καθαρίζετε και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα δύο φορές την ημέρα.

Αποτελέσματα

Η ρητίνη συγκόλλησης δεν είναι τόσο δυνατή όσο τα φυσικά σας δόντια. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες ή να κάνετε πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα δόντια. Αυτά περιλαμβάνουν το μάσημα πάγου, νυχιών, στυλό και άλλων σκληρών αντικειμένων όπως μήλα. Η οδοντική συγκόλληση μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια εάν φροντίζετε καλά τα δόντια σας.