Τι να περιμένετε από την επαγγελματική λεύκανση δοντιών

Ανησυχείτε για τον αποχρωματισμό στα δόντια σας; Λοιπόν, όσο και να βουρτσίζετε τα δόντια σας, μπορεί να φαίνονται μονότονα και γκρίζα. Ο αποχρωματισμός των δοντιών οφείλεται σε παράγοντες όπως το κάπνισμα, η φαρμακευτική αγωγή, το φαγητό και η ηλικία. Μπορείτε να επιστρέψετε στο να έχετε μαργαριταρένια λευκά δόντια μέσω της επαγγελματικής λεύκανσης δοντιών.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επαγγελματικής λεύκανσης δοντιών

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας είναι η ενδελεχής αξιολόγηση των δοντιών. Ο οδοντίατρός σας εξετάζει τα δόντια σας για να δει αν είναι κατάλληλα για τη διαδικασία. Εάν έχετε ουλίτιδα, κοιλότητες, φθαρμένο σμάλτο ή εκτεθειμένες ρίζες, μπορεί να μην είστε κατάλληλοι για τη διαδικασία. Αλλά, εάν τα δόντια σας είναι σε τέλεια φόρμα, ο οδοντίατρος μπορεί να σας προετοιμάσει για τη διαδικασία.

Για να σας προετοιμάσει για τη λεύκανση των δοντιών, ο οδοντίατρός σας αφαιρεί τυχόν πλάκα από τα δόντια σας. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν εμπόδια στο διάλυμα λεύκανσης. Ένα φράγμα τοποθετείται κατά μήκος της γραμμής των ούλων για να εμποδίσει το διάλυμα να αγγίξει τα ούλα, τη γλώσσα και τα χείλη σας. Στη συνέχεια, ο οδοντίατρός σας επικαλύπτει τα δόντια σας με το διάλυμα και περιμένει να καθίσει για περίπου 30 έως 60 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Τι να περιμένετε μετά τη διαδικασία λεύκανσης

Όσο κι αν η επαγγελματική λεύκανση δοντιών έχει λίγους κινδύνους, θα πρέπει να περιμένετε κάποια ενόχληση μετά τη θεραπεία. Ο πόνος μπορεί να οφείλεται στο διάλυμα που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση λεκέδων από τα δόντια σας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι ήπια και διαρκούν μόνο για λίγο.

Ευαισθησία στα δόντια

Μετά τη διαδικασία, θα πρέπει να περιμένετε να έχετε αυξημένη ευαισθησία για μια ή δύο ημέρες. Μπορείτε να διαχειριστείτε την ευαισθησία παίρνοντας φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και αποφεύγοντας επίσης ζεστά ή κρύα ροφήματα. Εάν είχατε ευαίσθητα δόντια πριν από τη θεραπεία, μπορεί να αισθανθείτε σοβαρή ενόχληση. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ λεύκανσης για το σπίτι επειδή έχει μικρότερη δόση υπεροξειδίου του υδρογόνου, το οποίο είναι η κύρια αιτία ευαισθησίας.

Ερεθιστικά ούλα

Εάν το διάλυμα λεύκανσης έρθει σε επαφή με τον ιστό των ούλων σας, μπορεί να εμφανίσετε ερεθισμό στα ούλα σας. Τα ούλα σας μπορεί να τσιμπήσουν και να φαίνονται αποχρωματισμένα για λίγο, αλλά θα πρέπει να επουλωθούν μετά τη δεύτερη μέρα. Θα πρέπει να βρείτε έναν έμπειρο γιατρό για να αποφύγετε την έκθεση των ούλων στο διάλυμα.

Ο οδοντίατρός σας θα πρέπει να συστήσει το καλύτερο στοματικό διάλυμα, οδοντόβουρτσα ή οδοντόκρεμα για να διατηρήσετε τα λευκά δόντια. Δεν θα πρέπει να διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό σας εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε σας φαίνεται αδιάφορο.