Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σύνθετων και όψεων πορσελάνης;

Οι καπλαμάδες συνιστώνται συχνά σε ασθενείς που έχουν ραγισμένα, σπασμένα ή λεκιασμένα δόντια. Αυτά τα κελύφη καλύπτουν μικρές οδοντικές ατέλειες και χαρίζουν στους ασθενείς πιο λαμπερά, πιο ίσια χαμόγελα σε ελάχιστο χρόνο. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, συχνά δεν υπάρχει καμία ενόχληση κατά την τοποθέτηση. Οι ασθενείς θα πρέπει να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ σύνθετων και πορσελάνινων υλικών για να έχουν μια ενημερωμένη συζήτηση με τον οδοντίατρο για το ποιο είδος θα ήταν ιδανικό για την κατάσταση του ατόμου.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των τύπων καπλαμά;

Μπορεί να εκπλήσσει τους ασθενείς να γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο εξέχοντες τύποι όψεων. Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν πάνω από τα (συνήθως μπροστινά) δόντια του ασθενούς και να προσκολλώνται στην επιφάνεια του σμάλτου. Και τα δύο είναι επίσης σχεδιασμένα ώστε να ταιριάζουν καλά με τα ανθρώπινα δόντια όσον αφορά το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των επιλογών σύνθετης και πορσελάνης.

Σύνθετες όψεις

Οι σύνθετοι καπλαμάδες είναι κατασκευασμένοι από κατασκευασμένη ρητίνη. Αυτό το υλικό είναι ισχυρό και ανθεκτικό και το τελικό προϊόν μοιάζει με αληθινά δόντια. Εάν ένας ασθενής επιθυμεί αναμόρφωση, αυτό μπορεί να γίνει από τον οδοντίατρο.

Το σύνθετο μπορεί να επισκευαστεί γρήγορα εάν σπάσει. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να μην φαίνεται τόσο ρεαλιστικό όσο η πορσελάνη. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για πολλούς ασθενείς και συχνά εξαρτάται από τις επιθυμίες του ατόμου για την αποκατάσταση ή την αποκατάσταση του χαμόγελου. Για μια ολόκληρη ανανέωση χαμόγελου, ωστόσο, η πορσελάνη μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Καπλαμάδες πορσελάνης

Η πορσελάνη είναι πιο ημιδιαφανής από το σύνθετο υλικό. αντανακλά το φως παρόμοια με το φυσικό σμάλτο των δοντιών. Εν ολίγοις, αυτό το υλικό μοιάζει περισσότερο με αληθινά δόντια. Ωστόσο, αυτός ο τύπος καπλαμά είναι μόνιμος και χρειάζεται περισσότερος χρόνος και χρήμα για να αντικατασταθεί κάποιος εάν έχει σπάσει. Λαμβάνοντας υπόψη το αρχικό κόστος της πορσελάνης και το γεγονός ότι αυτοί οι καπλαμάς δεν θρυμματίζονται ή σπάνε τόσο εύκολα όσο οι σύνθετοι, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι το κόστος της πορσελάνης εξισορροπείται με την πάροδο του χρόνου.

Πότε πρέπει οι ασθενείς να εξετάζουν τον έναν τύπο έναντι του άλλου;

Ενώ τόσο η πορσελάνη όσο και τα σύνθετα υλικά χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση δευτερευόντων οδοντικών προβλημάτων ή για να δώσουν στους ασθενείς με πελεκημένα ή λεκιασμένα δόντια ένα εντελώς νέο χαμόγελο, υπάρχουν πλεονεκτήματα στην επιλογή του ενός έναντι του άλλου. Οι ασθενείς που επιθυμούν να πάρουν καπλαμά το συντομότερο δυνατό μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν σύνθετους. Αυτά μπορούν συχνά να εφαρμοστούν σε μία επίσκεψη και να γυαλιστούν ώστε να ταιριάζουν με τα γύρω δόντια.

Η πορσελάνη μπορεί να είναι πιο δαπανηρή από τη σύνθετη και συχνά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να κατασκευαστεί το καλούπι για τα δόντια του ασθενούς και να κολλήσει η συσκευή στο σμάλτο. Η αναμονή όμως αξίζει τον κόπο: Αυτός ο τύπος μπορεί να διαρκέσει σχεδόν μια δεκαετία περισσότερο από το σύνθετο, εάν φροντιστεί σωστά!

συμπέρασμα

Κανένας από τους δύο τύπους δεν θα είναι η σωστή επιλογή για κάθε ασθενή. Η επιλογή του σωστού υλικού είναι μια προσωπική διαδικασία που πρέπει να συζητηθεί με έναν εξουσιοδοτημένο οδοντίατρο. Αυτή η απόφαση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις οδοντιατρικές ανάγκες, τον τρόπο ζωής και το πόσο καλά φροντίζει ο ασθενής τα φυσικά δόντια. Όποια επιλογή κι αν επιλεγεί, για ασθενείς που επιθυμούν μια φρέσκια εμφάνιση και ένα πιο λαμπερό χαμόγελο, οι καπλαμάδες είναι μια προσιτή, ανθεκτική επιλογή που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.