Πλήρης οδοντίατρος υγείας: Πώς η οδοντιατρική φροντίδα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας

Ένας πλήρης οδοντίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία. Ο ανθρώπινος μεταβολισμός είναι ένα ολιστικό σύστημα. Αποτελείται από πολλές διασυνδεδεμένες λειτουργίες. Ονόμασαν το στόμα «πύλη» από την οποία εισέρχονται πολλές λοιμώξεις. Τα ίδια τα οδοντικά προβλήματα καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επιβαρύνουν την υγεία του οργανισμού.

Ο ολιστικός ανθρώπινος μεταβολισμός

Ακόμη και ένας πονόδοντος έχει αντίκτυπο στη γενική υγεία ενός ατόμου, φορολογώντας την αντοχή του. Ένα απόστημα ή μόλυνση των ούλων μπορεί να διαρρέει υγρά και βακτήρια στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό εξαπλώνει περαιτέρω τη μόλυνση. Οι λοιμώξεις του στόματος μπορούν να εξαπλωθούν στην κοντινή μύτη, τα μάτια και τα αυτιά. Τα προβλήματα στα δόντια και τα ούλα μπορεί επίσης να είναι συμπτώματα, παρά αιτίες, ασθένειας σε άλλα μέρη του σώματος. Η σωστή φροντίδα των δοντιών συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας ολόκληρου του σώματος.

Πώς τα όργανα επηρεάζουν το ένα το άλλο

Τα μάτια, τα αυτιά, η μύτη και ο λαιμός βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, επηρεάζοντας το ένα το άλλο. Υπάρχουν απευθείας κανάλια μεταξύ του λαιμού και της μύτης, των αυτιών και των ματιών, για να μην αναφέρουμε τα ιγμόρεια. Τα προβλήματα σε οποιοδήποτε από αυτά μπορεί συχνά να επηρεάσουν τα άλλα. Η αφαίρεση των αμυγδαλών ενός ατόμου αυξάνει τον κίνδυνο στοματικών λοιμώξεων να εξαπλωθούν στον λαιμό. Η φλεγμονή, ο πόνος και η έκκριση από οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές μπορεί να είναι μόνο συμπτώματα ενός άλλου προβλήματος κοντά.

Οι λοιμώξεις των ούλων, των δοντιών και της γνάθου μπορούν να αποδυναμώσουν την αντίσταση του μεταβολισμού σε άλλες λοιμώξεις. Μπορούν επίσης να μεταναστεύσουν στον λαιμό και μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, μολύνοντας άλλα όργανα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA), η σύνδεση της στοματικής υγείας συσχετίζεται με άλλα θέματα υγείας. Η Οδοντιατρική Σχολή της Βόρειας Καρολίνας βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ της νόσου των ούλων και της συχνότητας καρδιακών προβλημάτων.

Ορισμός υγιούς στόματος

Ένας πλήρης οδοντίατρος υγείας αναζητά μια βάση για τη στοματική υγεία. Η λίστα ελέγχου περιλαμβάνει την υγεία των ούλων και των δοντιών και τις καθημερινές συνήθειες του ατόμου. Οι δείκτες κακής οδοντικής υγείας περιλαμβάνουν πονόδοντο, αιμορραγία των ούλων, κακή αναπνοή και συσσώρευση πλάκας και πέτρας. Ένας πλήρης οδοντίατρος θα αναζητήσει επίσης εμφανή τερηδόνα, φλεγμονή και εσοχή των ούλων. Σε μερικούς ανθρώπους, το τρίξιμο των δοντιών μπορεί να προκαλέσει βλάβη, επηρεάζοντας τη στοματική υγεία.

Το καθημερινό βούρτσισμα και το νήμα, καθώς και ένα καλό στοματικό διάλυμα, όλα βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς στόματος. Οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι μπορούν να εντοπίσουν νωρίς προβλήματα στο στόμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον οδοντίατρο να εντοπίσει άλλα προβλήματα υγείας. Οι κακές συνήθειες, ειδικά το κάπνισμα και τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μπορούν να διαβρώσουν τα δόντια και να συμβάλουν στην κακή στοματική υγεία. Η αισθητική, η λευκότητα των δοντιών και η διάβρωση από το τρίξιμο μπορούν επίσης να συμβάλουν στην αξιολόγηση της υγείας του στόματος ενός ατόμου.

Συμβουλευτείτε έναν πλήρη οδοντίατρο υγείας

Ένας πλήρης οδοντίατρος μπορεί να σας πει περισσότερα για τη σύνδεση της στοματικής υγείας. Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της καλής οδοντικής υγιεινής για βελτιωμένη συνολική υγεία. Για να βοηθήσετε στη φροντίδα της γενικής υγείας, διατηρήστε καλές καθημερινές οδοντιατρικές συνήθειες. Κλείστε μια διαβούλευση με τον πλήρη οδοντίατρό σας για να μάθετε περισσότερα.